Διατροφή

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ VS ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Τα μπάνια έχουν ξεκινήσει για κάποιους, ενώ για κάποιους άλλους πλησιάζουν… Μιλώντας για απώλεια βάρους & και αύξηση του μεταβολισμού πως βοηθάνε τα Συμπληρώματα Πράσινου Καφέ και Πράσινου Τσαγιού;

Πράσινος καφές

Ο πράσινος καφές αποτελεί τη φυσική μορφή καφέ πριν αυτός καβουρδιστεί και επεξεργαστεί για τη χρήση του ως ρόφημα. Τα κύρια δραστικά συστατικά του καφέ που εμπλέκονται στη ρύθμιση των μεταβολικών λειτουργιών και του σωματικού βάρους είναι τα χλωρογενικά οξέα και η καφεΐνη.

Ο κύριος μεταβολικός μηχανισμός δράσης αυτών των οξέων είναι η μείωση της ποσότητας της γλυκόζης του αίματος που ακολουθεί την κατανάλωση φαγητού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη στροφή του μεταβολισμού στην καύση του αποθηκευμένου λίπους για την παραγωγή ενέργειας και συνεπώς στην απώλεια βάρους. Παράλληλα βοηθά στη μείωση δημιουργίας νέων λιποκυττάρων χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Πράσινο τσάι

Ο οργανισμός μας χρειάζεται να αποβάλει τις τοξίνες (έτσι ονομάζουμε τις χημικές ουσίες που έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία).

Το πράσινο τσάι αποτοξινώνει τον οργανισμό χάρη στην υψηλή αντιοξειδωτική του δράση. Είναι ένα φυτό με υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών (κατεχίνες). Κλινικές μελέτες κατέληξαν ότι το πράσινο τσάι:

  • Επιταχύνει τις καύσεις
  • Αυξάνει την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος κατά 17%
  • Διευκολύνει το αδυνάτισμα
  • Μειώνει το σωματικό λίπος
  • Βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους μέσω της αύξησης που προκαλεί στο μεταβολισμό και της ρύθμισης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
  • Συμβάλλει επίσης στη ρύθμιση του σακχάρου.
  • Ενδυναμώνει τα οστά, υποστηρίζει την πέψη και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *