Διατροφή

Τα φρούτα και τα λαχανικά της άνοιξης που βοηθούν το αδυνάτισμα

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην πιο ανθισμένη εποχή του χρόνου!

Τα φρούτα και τα λαχανικά μπαίνουν στην διατροφή μας, η εποχή αυτή είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που θες να απολαύσεις και να προσθέσεις στην διατροφή σου.

Σμέουρα

Η ποικιλία των θρεπτικών συστατικών που περιέχει ενισχύουν την πέψη και το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν από ορισμένες ασθένειες και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φράουλες

Ενισχύει το ανοσοποιητικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C καθώς προσφέρει και το απαραίτητο σίδηρο και μαγνήσιο στον οργανισμό. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες γεγονός που ενισχύει το πεπτικό σύστημα προκαλεί την αίσθηση κορεσμού καθώς καλύπτει και την επιθυμία για κάτι γλυκό.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι από τα πιο ισχυρά φυτικά αντιοξειδωτικά, λόγω των συστατικών που περιέχουν τα οποία οφείλεται και το υπέροχο χρώμα τους.

Γκρέιπφρουτ

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αποτοξινώνει τον οργανισμό μετά από μία μέρα γεμάτη με ατασθαλίες ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις.

Ραπανάκια

Προκαλούν την αίσθηση του κορεσμού και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Προσθέτουν όμορφο χρώμα και γεύση στην σαλάτα.

Σπαράγγια

Οι ειδικοί τα χαρακτηρίζουν ως τον ‘’βασιλιά’’ των λαχανικών και όχι τυχαία! Είναι φτωχά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην απώλεια βάρους όταν καταναλώνονται σε επαρκή ποσότητα ενώ ταυτόχρονα μειώνουν και την απορρόφηση του διατροφικού λίπους. Καθώς είναι πλούσια και σε αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι συνδεδεμένα με πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους αλλά και λόγω του ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό που συχνά προκαλούν προβλήματα στα κύτταρα και τη λειτουργία του οργανισμού.

Αγκινάρες

Πλούσιες σε φυτικές ίνες, φτωχές σε θερμίδες! Βοηθούν το στομάχι να αποτοξινωθεί ενώ ταυτόχρονα παρέχουν στον οργανισμό σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και βιταμίνη Α. Τέλος βοηθούν στην κατακράτηση των υγρών όντας διουρητικές.

Αρακάς

Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και χαμηλός σε λιπαρά, περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Τέλος αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *