Επιδερμίδα

ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται καθημερινά, πρωί και βράδυ. Είναι τόσο απαραίτητη για την επιδερμίδα μας, όπως ακριβώς είναι και η τροφή ή το νερό για τον οργανισμό μας.

Παρόλα αυτά, για πολλές γυναίκες αποτελεί μια βαρετή διαδικασία στην οποία δεν μπορούν να φανούν συνεπείς ακόμα και μετά το καλοκαίρι όπου τα σημάδια των διακοπών στο δέρμα είναι ιδιαίτερα εμφανή.

Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα, συντελούν στη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει θαμπό, με τραχιά υφή, άτονο και ταλαιπωρημένο. Έτσι, ακόμα και η εφαρμογή ενός πρωινού, ανάλαφρου μακιγιάζ, δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Φροντίζουμε το πρόσωπο μας ξεκινώντας από το πιο απλό αλλά και το πιο σημαντικό, τον σωστό και επιμελή καθαρισμό του. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την υγεία και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας μας.

Τα βήματα για μια φρέσκια επιδερμίδα

Το πρώτο βήμα είναι με την βοήθεια ενός ειδικού, να μάθουμε τον τύπο δέρματος που έχουμε. Έτσι, θα μπορέσουμε να επιλέξουμε το σωστό καθαριστικό προϊόν για το πρόσωπο και την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και του λαιμού. Επειδή η χρήση του νερού στην διαδικασία καθαρισμού είναι απαραίτητη, είναι επίσης σημαντικό να επιλέξουμε εκείνο το προϊόν που δεν θα ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα μας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ. Έτσι θα απομακρύνουμε τους ανεπιθύμητους ρύπους και τα βακτήρια, χωρίς να διαταράξουμε το pH της επιδερμίδας.

Ξεκινάμε πάντα με την σχολαστική αφαίρεση του μακιγιάζ και των ρύπων χρησιμοποιώντας ένα γαλάκτωμα (κανονικές – ξηρές επιδερμίδες) ή ένα προϊόν oil free–gel (λιπαρές–μεικτές επιδερμίδες) κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό ξεβγάζοντας το πρόσωπό μας.

Tip! Η χρήση κρύου νερού στο δέρμα βοηθάει στην τόνωση της επιδερμίδας. Αντίθετα το ζεστό νερό στο πρόσωπο, απομακρύνει τα φυσικά του έλαια προκαλώντας ξηρότητα.

Δεν αμελούμε 1 – 2 φορές την εβδομάδα, το peeling προσώπου, το οποίο βοηθά στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ακολούθως, προτείνουμε την εφαρμογή μιας καθαριστικής μάσκας π.χ. με άργιλο, ο οποίος είναι γνωστός για τις καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, με την πρώτη κιόλας εφαρμογή!

Χάρισε έξτρα δροσιά στο πρόσωπο σου, με την χρήση τονωτικής λοσιόν, η οποία αφαιρεί τυχόν υπολείμματα και επαναφέρει το pH του δέρματος, μετά την χρήση των καθαριστικών προϊόντων και του νερού.

Συνεχίζουμε την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς εφαρμόζοντας τον ορό μας. O ορός θρέφει την επιδερμίδα, και συνήθως έχει ως βάση του το νερό και συστατικά όπως το κολλαγόνο, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, που δεν «βαραίνουν» την επιδερμίδα.

Είμαστε πλέον έτοιμες να δεχθούμε την κρέμα μας, την οποία έχουμε επιλέξει πάντα με βοήθεια ενός ειδικού και η οποία θα ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες της επιδερμίδας σας!

Tip! Τις πρωινές ώρες δεν ξεχνάμε την αντηλιακή μας προστασία, καλοκαίρι και χειμώνα.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, είναι σίγουρο ότι θα μας ανανεώσουν και προσδίδοντας την απαραίτητη ενέργεια και καλή διάθεση, κατά τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες του Φθινοπώρου.