A. VOGEL VITAMIN-C 40 TABS

A. VOGEL VITAMIN-C 40 TABS

DOCTOR'S FORMULA VITAMIN C FAST ACTION ΒΙΤΑΜΙΝΗ C 1000MG ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ 30 ΔΙΣΚΙΑ

DOCTOR'S FORMULA VITAMIN C FAST ACTION ΒΙΤΑΜΙΝΗ C 1000MG ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ 30 ΔΙΣΚΙΑ

DOCTOR'S FORMULA MSM + VITAMIN C ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ 60 CAPS

SKU
5200403400338
Διαθεσιμότητα: Παράδοση σε 1-3 ημέρες
was 15,82 € Ειδική Τιμή 10,60 €
Η τιμή ισχύει μόνο για παραγγελίες μέσω του eshop

MSM+VITAMIN C

Συμπλήρωμα Διατροφής

Φόρμουλα για τον φυσικό σχηµατισµό κολλαγόνου, για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων

Με την πάροδο της ηλικίας, οι ευέλικτοι ιστοί στο σώµα µας τείνουν να χάνουν την ελαστικότητά τους, οι µύες γινόνται λιγότερο ευέλικτοι και οι αρθρώσεις αρχίζουν να δυσκολεύονται στις κινήσεις. Η βιολογική δραστηριότητα των πρωτεϊνών και η διατήρηση του σχήµατος τους, χρειάζονται την παρουσία του θείου. Ο συνδετικός ιστός και οι χόνδροι, περιέχουν πρωτεΐνες µε ευέλικτους δεσµούς θείου, που τους δίνει την δοµική ευελιξία. Εκτός από τις πρωτεΐνες, το θείο απαιτείται για τη σωστή δοµή και τη βιολογική δραστηριότητα των ενζύµων. Αν δεν υπαρχουν επαρκείς ποσότητες θείου στο σώµα µας,τα ένζυµα δεν µπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Ακόµη συµµετέχει και στη σύνθεση σηµαντικών µεταβολικών ενδιάµεσων, για την παραγωγή της γλουταθειόνης, που είναι ένα σηµαντικό αντιοξειδωτικό ένζυµο.

Το MSM είναι µια οργανική µορφή του θείου και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ο κύριος µηχανισµός δράσης του MSM είναι η παροχή του θείου, που είναι ένα από τα κύρια συστατικά του συνδετικού ιστού. Ενισχύει τον συνδετικό ιστό µε τη διαµόρφωση διασταυρώσεων που ονοµάζονται δεσµοί δισουλφιδίου και που αποτελούν τις συνδέσεις στις αλυσίδες των γλυκοζαµινογλυκάνων που οικοδοµούν τον χόνδρο (Jacob & Appleton, 2003). Τα αποδεικτικά στοιχεία αυτού του µηχανισµού προκύπτουν από µια µελέτη του Richmond το 1986, όπου διαπίστωσε ότι το θείο από το MSM ενσωµατώθηκε στις πρωτεΐνες ορού µέσω δωρεάς του µορίου του θείου. Το MSM µπλοκάρει τη φλεγµονώδη διαδικασία και αυξάνει τη δράση της κορτιζόλης (Jacob & Appleton, 2003). Το 34% του MSM αποτελείται από στοιχειακό θείο.Το θείο χρειάζεται για τη διαµόρφωση του συνδετικού ιστού, και η συγκέντρωση του θείου στον χόνδρο που βρίσκεται σε φλεγµονή, έχει το ένα τρίτο του επιπέδου συγκέντρωσης σε σύγκριση µε τον φυσιολογικό χόνδρο. Μετά το ασβέστιο και το φώσφορο, το θείο είναι το τρίτο πιο άφθονο στοιχείο στο σώµα. Σχεδόν το µισό του συνόλου του θείου, περιέχεται στο µυϊκό ιστό, στο δέρµα και στα οστά.

Ευέλικτοι ιστοί όπως ο συνδετικός ιστός και οι χόνδροι, περιέχουν πρωτεΐνες µε ευέλικτους δεσµούς θείου. Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώµα, και είναι ένα σηµαντικό συστατικό όλου του συνδετικού ιστού. Στο δέρµα, το κολλαγόνο λειτουργεί µε ίνες µιας άλλης πρωτεΐνης που ονοµάζεται ελαστίνη, και δίνουν στο δέρµα την ελαστικότητά του. Στο χόνδρο, το θείο που περιέχουν οι πρωτεογλυκάνες γλυκοζαµίνη και χονδροϊτίνη, σχηµατίζει µε το κολλαγόνο, µία ινώδη πρωτεΐνη που δίνει στο χόνδρο τη δοµή και την ευελιξία του.

βιταµίνη C δρα ως δότης ηλεκτρονίων για µερικά ένζυµα, τρία απο αυτά συµµετέχουν στην υδροξυλίωση του κολλαγόνου.

DOCTORS FORMULAS, δηµιούργησε µια φόρµουλα µε το MSM και τη Vitamin C, που συµβάλλει στο φυσιολογικό σχηµατισµό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων.

Προειδοποιήσεις: ● Να µη λαµβάνετε το προϊόν σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. ● Να µη γίνεται υπέρβαση της συνιστώµενης ηµερήσιας δόσης. ● Τα Σ/Δ δεν πρέπει να χρησιµοποιούνται ως υποκατάστατο µίας ισορροπηµένης δίαιτας. ● Να φυλάσσεται µακριά από τα µικρά παιδιά. ● Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. ● Συµβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρµακευτική αγωγή ή αντιµετωπίζετε προβλήµατα υγείας.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΑΝΑ ΗΜ.ΔΟΣΗ (2 κάψουλες)

%ΣΗΔ

Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM)

1.000 mg

Βιταμίνη C (ασκορβικό Οξύ)

100 mg

125%

 

Περισσότερες Πληροφορίες
Κατασκευαστής Doctor's Formulas